архива вести


Шабац, 08. новембар 2010.

19. Међународни салон урбанизма

На 19. међународном салону урбанизма који је одржан у Шапцу 08.11.2010. године. ЈП ''Завод за урбанизам Војводине'' кандидовао је радове у три категорије.

Савет и жири 19. салона урбанизма, Заводу је доделио:
- прву награду у категорији 3. ПЛАНОВИ ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ, за рад ''План генералне регулације Бачке Паланке'' аутора Весне Просенице, дипл.инж.арх. и Јудмиле Јамушаков, дипл.инж.арх. Овај План генералне регулације Бачке Паланке, Завод је урадио заједно са Дирекцијом за изградњу општине Бачка Паланка.
- призњање у категорији 1. ПРОСТОРНИ ПЛАНОВИ, за рад Просторни план подручја посебне намене инфраструктурног коридора државног пута I реда бр. 21 (Нови Сад-Рума-Шабац) и коридора државног пута I реда бр. 19 (Шабац-Лозница) аутора Драгане Дунчић, дипл.инж.пр.планер и стручни тим ЈП ''Завод за урбанизам Војводине''.


Међународном салону урбанизма, присуствао је и Žoau Teišeira (Joao Teixeira), председник Европског Савета урбаниста (ЕТСР) који је одржао веома занимљиво предавање са темом ''About the future''.

Представници Завода на 19. међународном салону Урбанизма били су Владимир Зеленовић, Перица Манојловић, Весна Просеница као и млади архитекти Владимир Пихлер, Радованка Шкрбић, Мина Јевтић и Лана Исаков.  • контакт информације
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • контакт