архива вести


Борско Језеро, 28-30. септембар, 2016.

Сусрети просторних планера Србије

У организацији Инжењерске коморе Србије - Матичне секције планера одржани су "Сусрети просторних планера Србије - 2016", на Борском Језеру у хотелу "Језеро", у периоду од 28.09. - 30.09.2016. године. Тема овогодишњих сусрета била је "Покретање новог планског циклуса у Републици Србији”.

Присутнима на скупу се првог дана обратио помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструцтуре Владе Републике Србије мр Ђорђе Милић, који је и отворио дискусију на тему “Покретање новог планског циклуса у Републици Србији и Просторни план Републике Србије”.

У оквиру скупа представљена је и публикација матичне секције планера Инжењерске коморе Србије “LIVELAND - Liveable Landscapes: a Key Value for Sustainable Territorial Development (пројекат LIVELAND – Предели пријатни за живот: кључна вредност за одржив просторни/територијални развој)"

На Отвореној седници, Извршни одбор је са задовољством констатовао да је Скуп успешно завршен и захвалио се на активном учешћу свим учесницима.

Представници завода, на челу са мр Драганом Дунчић (члан организационог одбора скупа), активно су учествовали на скупу у циљу унапређења планерске праксе у Србији.Прилог:

Програм скупа
  • контакт информације
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • контакт