архива вести


Београд, 20. октобар 2017.

Обележено 40 година студијског програма просторно планирање на Географском факултету

Дана, 20. октобра 2017. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, уприличена је свечаност поводом обележавања 40 година студијског програма просторно планирање на Географском факултету у Београду.

Свечаност је била прилика да се обележе још два јубилеја, а то су 60 година просторног планирања у Србији и 20 година од оснивања Асоцијације просторних планера Србије.

Све присутне најпре је поздравио декан Географског факултета, проф. др Дејан Филиповић. Затим су све присутне поздравили и Руководилац Одсека за просторно планирање, проф. др Дејан Ђорђевић и Председник Асоцијације просторних планера Србије, др Зоран Радосављевић. Прилику за поздравну реч имали су и помоћних министра у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, мр Ђорђе Милић; затим директор Института за Архитектуру и Урбанизам Србије, др Саша Милијић; заменик директора Департмана за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, проф. др Јасмина Ђорђевић; испред Катедре за просторно планирање, Природно-математичког факултета Универзитета у Бања Луци, проф. др Рајко Гњато и испред Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, др Милена Панић.

После поздравних речи уследила су предавања:

- „CONTEMPORARY CHALLENGES FOR PRACTICE, RESEARCH AND EDUCATION IN SPATIAL PLANNING. A EUROPEAN POINT OF VIEW“ – prof. dr Anna Geppert, Predsednik AESOP-a, Univerzitet Pariz-Sorbona – Institut za regionalno planiranje;

- „БУДУЋНОСТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНИРАЊА НА ПЛАНЕТАРНОМ НИВОУ – БАЛАНСИРАЊЕ УПОТРЕБЕ ЗЕМЉИШТА“ – проф. др Андреј Погачник, Универзитет у Љубљани – Факултет за грађевинарство и геодезију и

- „ПЛАНИРАЊЕ НА РАСКРШЋУ“ – проф. др Борислав Стојков, Универзитет у Београду Географски факултет.


  • контакт информације
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • контакт