arhiva vesti


Novi Sad, 03. jul 2017.

Izmena statusa JP "Zavod za urbanizam Vojvodine" i uključivanje jedinica lokalnih samouprava kao suosnivača Zavoda

Na sednici održanoj dana 16.06.2017. godine, Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o organizovanju Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje "Zavod za urbanizam Vojvodine" Novi Sad, čime je izvršeno usklađivanje osnivačkog akta Zavoda sa Odlukama o suosnivanju JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“, koje su donele skupštine 21 jedinice lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine i to:

Bač, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bečej, Beočin, Vrbas, Žabalj, Žitište, Inđija, Irig, Kanjiža, Mali Iđoš, Nova Crnja, Novi Kneževac, Plandište, Sečanj, Senta, Srbobran, Sremski Karlovci, Titel i Čoka.

Navedene opštine su, na osnovu ovih skupštinskih odluka, postale suosnivači Zavoda i time je Zavod postao nosilac isključivog prava na obavljanje poslova iz delatnosti za koje je osnovan. Opštine su time obezbedile da sa Zavodom ostvaruju kontinuiranu stručnu saradnju u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja i zaštite životne sredine i kvalitetnu izradu planskih i drugih dokumenata iz ovih oblasti.

Broj jedinica lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine koje su suosnivači Zavoda nije konačan, odnosno moguće je naknadno priključivanje jedinica lokalnih samouprava u narednom periodu, po istoj proceduri.


  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt