arhiva vesti


Beograd, 20. oktobar 2017.

Obeleženo 40 godina studijskog programa prostorno planiranje na Geografskom fakultetu

Dana, 20. oktobra 2017. godine, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, upriličena je svečanost povodom obeležavanja 40 godina studijskog programa prostorno planiranje na Geografskom fakultetu u Beogradu.

Svečanost je bila prilika da se obeleže još dva jubileja, a to su 60 godina prostornog planiranja u Srbiji i 20 godina od osnivanja Asocijacije prostornih planera Srbije.

Sve prisutne najpre je pozdravio dekan Geografskog fakulteta, prof. dr Dejan Filipović. Zatim su sve prisutne pozdravili i Rukovodilac Odseka za prostorno planiranje, prof. dr Dejan Đorđević i Predsednik Asocijacije prostornih planera Srbije, dr Zoran Radosavljević. Priliku za pozdravnu reč imali su i pomoćnih ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, mr Đorđe Milić; zatim direktor Instituta za Arhitekturu i Urbanizam Srbije, dr Saša Milijić; zamenik direktora Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Jasmina Đorđević; ispred Katedre za prostorno planiranje, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, prof. dr Rajko Gnjato i ispred Geografskog instituta „Jovan Cvijić“ SANU, dr Milena Panić.

Posle pozdravnih reči usledila su predavanja:

- „CONTEMPORARY CHALLENGES FOR PRACTICE, RESEARCH AND EDUCATION IN SPATIAL PLANNING. A EUROPEAN POINT OF VIEW“ – prof. dr Anna Geppert, Predsednik AESOP-a, Univerzitet Pariz-Sorbona – Institut za regionalno planiranje;

- „BUDUĆNOST PROSTORNOG PLANIRANJA NA PLANETARNOM NIVOU – BALANSIRANJE UPOTREBE ZEMLJIŠTA“ – prof. dr Andrej Pogačnik, Univerzitet u Ljubljani – Fakultet za građevinarstvo i geodeziju i

- „PLANIRANJE NA RASKRŠĆU“ – prof. dr Borislav Stojkov, Univerzitet u Beogradu Geografski fakultet.


  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt