arhiva vesti


Niš, 8-15. novembar 2017.

26. MEĐUNARODNI SALON URBANIZMA - Prva i Druga nagrada na 26. Međunarodnom salonu urbanizma

U periodu od 8. do 15. novembra u Nišu održan je 26. Međunarodni salon urbanizma, u organizaciji Udruženja urbanista Srbije.

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja skup najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija. Celokupna ili delimična postavka Salona prezentuje se u gradovima pokroviteljima i drugim gradovima u zemlji i inostranstvu. Učesnici Salona su članovi Udruženja urbanista Srbije i zainteresovane organizacije i pojedinci sa područja Republike Srbije, Republike Srpske i inostranstva.Stručni timovi JP Zavoda za urbanizam Vojvodine na salonu su kandidovali sledeće radove:

- „Prostorni plan područja posebne namene kulturnog predela Sremski Karlovci“, rukovodioci izrade: mr Vladimir Pihler, dipl.inž.arh. i Svjetlana Reko, dipl.inž.arh. - u kategoriji „Regionalni prostorni planovi i prostorni planovi područja posebne namene“;- „Plan detaljne regulacije za izgradnju motodroma „Srbija Ring“ Bela Crkva“, rukovodioci izrade: Lana Isakov, mast.inž.arh. i Zoran Kordić, dipl.inž.saobr. - u kategoriji „Planovi detaljne regulacije“;- „Plan generalne regulacije naselja Kovačica“, rukovodioci izrade: Svjetlana Reko, dipl.inž.arh., i Zorica Bošnjačić, master inž.arh. – u kategoriji „Plan generalne regulacije“.Prvu nagradu u kategoriji „Regionalni i prostorni planovi i prostorni planovi područja posebne namene“ savet i žiri Salona dodelio je za rad „Prostorni plan područja posebne namene kulturnog predela Sremski Karlovci“.Drugu nagradu u kategoriji „Planovi detaljne regulacije“ savet i žiri Salona dodelio je za rad „Plan detaljne regulacije za izgradnju motodroma „Srbija Ring“ Bela Crkva“.


  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt