arhiva vesti


Bijeljina, 31. maj - 2. jun 2018.

14. međunarodni naučno-stručni skup – Letnja škola urbanizma

U Bijeljini od 31.maja do 2.juna 2018, uspešno je održan 14. međunarodni naučno-stručni skup – Letnja škola urbanizma zahvaljujući učesnicima i odličnoj organizaciji Direkcije za razvoj i izgradnju grada Bijeljine, Udruženja urbanista Srbije i Republičkog geodetskog zavoda Srbije. Skup je održan u etno kompleksu „Stanišići“ i učestvovalo je oko 180 učesnika iz Srbije, BIH (odnosno Republike Srpske) i Hrvatske. U tri predviđene stručne sekcije: „Izmena zakona o planiranju i izgradnji“, „GeoSrbija, urbana komasacija“ i „Razvojni koridori Srbije i Jugoistočne Evrope“ prijavljeno je 30 stručnih radova od kojih je 27 izloženo i diskutovano. Broj učesnika, broj i kvalitet predatih i izloženih radova i diskusija na stručnom skupu ponovo su pokazali njegov značaj i korisnost za održanje, razvoj znanja i sposobnosti uređenja prostora, urbanizma i upravljanja geoprostornim podacima. Zajednički rad i objedinjena izlaganja tema iz različitih zajednica, visokoobrazovnih i naučnih ustanova, državnih organa i institucija, direkcija i nacionalnih stručnih udruženja, pokazao je veliku svrsishodnost ali je ukazano i na potrebu boljeg komuniciranja sa nadležnim ministarstvima i većom participacijom u pripremi zakonskih rešenja u navedenim oblastima.

JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad učestvovalo je na skupu prezentujući rad na temu „STUDIJA MREŽE BICIKLISTIČKIH RUTA I BICIKLISTIČKIH CENTARA AP VOJVODINE“ autora Zorana Kordića i Aleksandra Jevtića u okviru sekcije III - Razvojni koridori Srbije i Jugoistočne Evrope. Rad je izložio Zoran Kordić, diplomirani saobraćajni inženjer.

Povodom jubileja 150 GODINA POSTOJANJA SAVEZA INŽENJERA I TEHNIČARA SRBIJE, JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad dobilo je povelju u znak priznanja za izuzetne rezultate i zasluge u ostvarivanju ciljeva i zadataka Saveza inženjera i tehničara Srbije.

  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt