novosti


Subotica-Palić 09.-11. maj 2019.

Održan jubilarni 10. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine“ 

Tradicionalno, u Subotici – Paliću, od 09. do 11. maja 2019. godine, Asocijacija prostornih planera Srbije i Univerzitet u Beogradu – Geografski fakultet, u saradnji sa Javni preduzećem za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Subotice i Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, organizovali su jubilarni 10. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „PLANSKA I NORMATIVNA ZAŠTITA PROSTORA I ŽIVOTNE SREDINE„.

... dalje

Zrenjanin, 22. april 2019.

Javna prezentacija Nacrta Prostornog plana područja posebne namene Predela izuzetnih odlika „Potamišje“ 

U okviru javnog uvida u Nacrt Prostornog plana područja posebne namene Predela izuzetnih odlika „Potamišje“ i u Izveštaj o strateškoj proceni uticaja toga plana na životnu sredinu, koji se realizuje u trajanju od 30 dana, od 08.04. do 07.05.2019. godine, u ponedeljak, 22.04.2019. godine, u zgradi Gradske uprave Zrenjanin, održana je javna prezentacija Prostornog plana. Javna prezentacija je organizovana od strane nosioca izrade Prostornog plana, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, i obrađivača Plana, JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“, Novi Sad.

... dalje

Mokrin, 18.04.2019.

Okrugli sto o korišćenju državnog poljoprivrednog zemljišta u funkciji zaštite prirode 

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, u okviru Interreg-IPA projekta „Očuvanje ključnih životinjskih vrsta panonskih stepa u pograničnom području Mađarske i Srbije“ (PANNONSTEPPES, HUSRB/1602/12/0065), u saradnji sa svim projektnim partnerima održan je okrugli sto na temu korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta u funkciji zaštite prirode. Na okruglom stolu su učestvovali više upravljača zaštićenih područja u Vojvodini, predstavnici opštinskih uprava Novog Kneževca i Kikinde, mesne zajednice Mokrin i drugi organi i organizacije koje se bave poslovima iz oblasti poljoprivrede i zaštite prirode.

... daljePrikazano tekstova 4 do 6 od ukupno 248

  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt