novosti


Novi Sad, 11. februar 2010.

Vanredna skupština Vojvođanskog udruženja urbanista 

Vanredna skupština Vojvođanskog udruženja urbanista (VUU) održana je 11.02.2010. godine u prostorijama JP Zavod za urbanizam Vojvodine. Osnovni razlog sazivanja vanredne sednice je bio izbor novog predsednika Udruženja, jer je u prethodnom periodu predsednik VUU bio naš pokojni kolega arhitekta Mihajlo Rutar.
Pored predsednika i podpredsednika birani su i svi organi Udruženja.... dalje

januar 2010.

Intervju: Vladimir Zelenović, direktor JP Zavoda za urbanizam Vojvodine 

Zavod za urbanizam, u različitim oblicima organizovanja, postoji u AP Vojvodini od 1950. godine, što znači da će uskoro obeležiti veliki jubilej – 60 godina rada.
Tokom tog dugog perioda, nekoliko puta je menjao ime, ali i način finansiranja – do 1964. godine bio je budžetska institucija, a od te godine je, rešenjem Izvršnog veća Vojvodine, Zavod počeo da se finansira po principu ostvarenog dohotka. Od tada, Zavod intezivira rad na izradi urbanističke i prostorno-planske dokumentacije za veliki broj naselja i opština u Vojvodini i počinje intezivan rad na izradi studija i projekata u oblasti vodosnabdevanja naselja, vodovoda i kanalizacije kao i izradu odluka o uređenju građevinskog zemljišta u gradovima i opštinskim centrima. Ukratko, Zavod se profiliše kao pokrajinska ustanova koja vrši delatnosti i poslove od posebnog društvenog interesa. Novi Statut Zavoda koji je donet 1977. godine prvi put definiše i naučnoistraživački rad kao delatnost Zavoda.... dalje

Novi Sad, 28. decembar 2009.

Dodela novogodišnjih paketića deci zaposlenih radnika 

Dana 28.12.2009. godine u prostorijama Zavoda organizovana je dodela novogodišnjih paketića za decu zaposlenih.
Za 39-oro dece različitog uzrasta od 0-15 godina obezbeđeni su paketići sa slatkišima i drugim sadržajima primerenim njihovom uzrastu.
U umetničkom delu programa, angažovani su glumci "Kreativnog studija Čarolija" i izveli su predstavu: "Muzika ili .... ništa" koju su deca sa velikim interesovanjem gledala. Nakon programa, u sali se pojavio "Deda Mraz" ... daljePrikazano tekstova 274 do 274 od ukupno 274

  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt